Případová studie: David uzdravil svůj střevní mikrobiom

Díky personalizované sadě probiotik a dietním doporučením David (chronologický věk 27, biologický věk 23) zlepšil zdraví svého střevního mikrobiomu a odstranil potíže s trávením. Jak přesně této změny dosáhl?

← Všechny články
introduction

Díky personalizované sadě probiotik a dietním doporučením David (chronologický věk 27, biologický věk 23) zlepšil zdraví svého střevního mikrobiomu a odstranil potíže s trávením. Jak přesně této změny dosáhl?

SDílet:
Sdílet
2
minuty Čtení

Proč David kliniku navštívil?

David nebyl typem člověka, který by šel za běžným lékařem – měl pocit, že jeho celkový zdravotní stav je výborný, a cítil se mladě. Ve volném čase se ale zajímal o longevity. Začal navštěvovat Healthy Longevity Clinic, aby si vylepšil zdraví a snížil riziko vzniku onemocnění. Brzy jsme však odhalili, že Davidův zdravotní stav je horší, než si sám uvědomoval.

Přestože David žil zdravě – pravidelně cvičil, jedl vyváženou stravu a nekouřil –, trpěl častými zažívacími problémy, jako je nadýmání nebo pocit těžkosti po jídle. Několikrát do roka býval nemocný, což se vždy začalo projevovat nejprve přes trávicí systém. David původně navštívil kliniku za účelem prevence a celkové optimalizace zdraví, ale brzy jsme se začali soustředit na zdraví jeho střevního mikrobiomu.

Jaké problémy jsme odhalili?

Provedli jsme řadu rozsáhlých diagnostických vyšetření. Většina parametrů ukázala velice dobré výsledky: Davidův biologický věk byl nižší než jeho chronologický věk, zdraví jeho kardiovaskulárního, kognitivního i ostatních systémů bylo vynikající a jeho genetické predispozice nenaznačovaly zvýšené riziko žádného onemocnění. Analýza střev však odhalila dysbiózu mikrobiomu spojenou se sníženou produkcí imunoglobulinů (sekreční IgA) o více než 80 %. David také vykazoval zvýšenou reaktivitu na konkrétní potraviny.

Řešení: Probiotika a dietní doporučení na míru

David dostal sadu probiotik na podporu střevního mikrobiomu a specifická dietní doporučení na míru. Dozvěděl se, kterých potravin by měl jíst více a které by měl naopak omezit. Kromě řešení nesrovnalostí v jeho mikrobiomu jsme se zaměřili také na individualizovaný longevity program, abychom optimalizovali Davidovo celkové zdraví. Na základě svých výsledků obdržel David doporučení týkající se cvičení, personalizovaných doplňků, spánkového režimu a dalších oblastí, které souvisí se životním stylem.

Zlepšení přišlo okamžitě

O měsíc později už David hlásil znatelné zlepšení. Skutečnost, že se najednou cítil skvěle, ho přiměla uvědomit si, jak nepříjemně mu předtím bylo a že to, co dříve považoval za normální, byl ve skutečnosti stav, který by se měl léčit. Když po osmi měsících přišel na kontrolu, nepociťoval už vůbec žádné nepohodlí ani nevolnost.

David navíc díky nepatrné změně stravy snížil podíl tuku ve složení těla a nabral 3 kg svalové hmoty.

Před:

  • časté nevolnosti
  • nadýmání a pocity těžkosti po jídle
  • zažívací potíže
  • snížená produkce imunoglobulinů o 80 %
  • pocit nepohodlí, který považoval za normální

Po

  • zmizely nevolnosti
  • cítí se skvěle
  • zlepšení produkce imunoglobulinů
  • nárůst svalové hmoty o 3 kg

Proč David kliniku navštívil?

David nebyl typem člověka, který by šel za běžným lékařem – měl pocit, že jeho celkový zdravotní stav je výborný, a cítil se mladě. Ve volném čase se ale zajímal o longevity. Začal navštěvovat Healthy Longevity Clinic, aby si vylepšil zdraví a snížil riziko vzniku onemocnění. Brzy jsme však odhalili, že Davidův zdravotní stav je horší, než si sám uvědomoval.

Přestože David žil zdravě – pravidelně cvičil, jedl vyváženou stravu a nekouřil –, trpěl častými zažívacími problémy, jako je nadýmání nebo pocit těžkosti po jídle. Několikrát do roka býval nemocný, což se vždy začalo projevovat nejprve přes trávicí systém. David původně navštívil kliniku za účelem prevence a celkové optimalizace zdraví, ale brzy jsme se začali soustředit na zdraví jeho střevního mikrobiomu.

Jaké problémy jsme odhalili?

Provedli jsme řadu rozsáhlých diagnostických vyšetření. Většina parametrů ukázala velice dobré výsledky: Davidův biologický věk byl nižší než jeho chronologický věk, zdraví jeho kardiovaskulárního, kognitivního i ostatních systémů bylo vynikající a jeho genetické predispozice nenaznačovaly zvýšené riziko žádného onemocnění. Analýza střev však odhalila dysbiózu mikrobiomu spojenou se sníženou produkcí imunoglobulinů (sekreční IgA) o více než 80 %. David také vykazoval zvýšenou reaktivitu na konkrétní potraviny.

Řešení: Probiotika a dietní doporučení na míru

David dostal sadu probiotik na podporu střevního mikrobiomu a specifická dietní doporučení na míru. Dozvěděl se, kterých potravin by měl jíst více a které by měl naopak omezit. Kromě řešení nesrovnalostí v jeho mikrobiomu jsme se zaměřili také na individualizovaný longevity program, abychom optimalizovali Davidovo celkové zdraví. Na základě svých výsledků obdržel David doporučení týkající se cvičení, personalizovaných doplňků, spánkového režimu a dalších oblastí, které souvisí se životním stylem.

Zlepšení přišlo okamžitě

O měsíc později už David hlásil znatelné zlepšení. Skutečnost, že se najednou cítil skvěle, ho přiměla uvědomit si, jak nepříjemně mu předtím bylo a že to, co dříve považoval za normální, byl ve skutečnosti stav, který by se měl léčit. Když po osmi měsících přišel na kontrolu, nepociťoval už vůbec žádné nepohodlí ani nevolnost.

David navíc díky nepatrné změně stravy snížil podíl tuku ve složení těla a nabral 3 kg svalové hmoty.

Před:

  • časté nevolnosti
  • nadýmání a pocity těžkosti po jídle
  • zažívací potíže
  • snížená produkce imunoglobulinů o 80 %
  • pocit nepohodlí, který považoval za normální

Po

  • zmizely nevolnosti
  • cítí se skvěle
  • zlepšení produkce imunoglobulinů
  • nárůst svalové hmoty o 3 kg
Máte otázku?

Download Brochure

Enter your name and email and you will get access to the brochure immediately.

By submitting you agree with our Privacy Policy.
Successfully sent

If you have any questions, don't hesitate to contact us.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
PDF
6 MB